Käsikaavaukseen

ASK Optima KL syöttö

 Alkuun peukalosääntö: Investoi ennemmin hieman enemmän syöttöihin, säästätä parhaassa tapauksessa monin kerroin muualla prosessissa, etenkin putsaamon puolella! Varsinkin teräksellä jokainen moderneihin eksotermisiin syöttöihin investoitu euro maksaa itsensä rutkasti takaisin putsaamossa ja sulatossa. 

Lux on ollut uranuurtaja automaattikaavauslinjoille tarkoitettujen eksotermisten ASK Optima KL syöttöjen (lue enemmän automaattikaavauksen syöttöjen alta) introdusoimisessa käsikaavauksessa. Nämä tarjoavat 4,2 moduuliin saakka paljon terävämmän ja pienemmän katkaisukohdan kuin perinteiset syötöt, ja niiden tapit voi asentaa myös kapeiden rivojen kohdalle, jossa perinteisillä syötöillä tarvitaan runsaasti täytettä syötön tueksi – ja tämä täyte on poistettava valun jälkeen putsaamossa. Terästä varten käytämme Optima KL:n serkkua KMV-CC:a, jolla on sama toimintaperiaate kuin Optima KL:llä, mutta sen eksoterminen massa sisältää eristäviä mikrokuulia, jolloin syöttö pysyy vieläkin paremmin auki.   

Terästä varten ASK:lla on varsinainen strateginen nyrkki KMV, jonka moduulit ulottuvat yli kahdeksantoista (!). KMV:n salaisuus piilee siinä, että niissä on hyvin paksu syötön seinämä yhdessä ainutlaatuisen eristäviä mikrokuulia sisältävän reseptuurin kanssa, jonka ansiosta sulan ympäriltä kuumenee laaja vyöhyke, joka pitää lämpönsä pitkään ja syöttö pysyy sulana. KMV-sarjalaisten saanti onkin n. 70 %, jonka ansiosta syötöt voidaan suunnitella vetoisuudeltaan paljon perinteistä pienemmiksi. KMV-syötöt voidaan varustaa katkaisukeernalla, jotta syötön kaula saadaan pienemmäksi, mikä helpottaa putsaamon työtä entisestään. Pienemmät ja keskikokoiset KMV:t ovat saatavilla niin vähäfluoridisena kuin fluoridittomana, suuremmat toistaiseksi vähäfluoridisina   

Luonnollisesti meiltä löytyy myös perinteisempiä eksotermisiä ja eristäviä syöttöjä, joiden valmistaja on italialainen Faprosid. Valikoima on kooltaan ja muodoiltaan juuri niin laaja kuin mitä valimosi tarvitsee!

Toimitus: Syötöstä riippuen lavoittain, pahvilaatikoittain, pahvilaareittain ja kappaleittain