Tuorehiekkavalimoiden kiertohiekkasiilot

Hiekan holvaantuminen ja tehollisen siilokapasiteetin väheneminen

Lähes kaikki tuorehiekkavalimot taistelevat hiekan holvaantumisen kanssa kiertohiekkasiiloissa. Siiloon ja sen seinille holvaantunut hiekka vähentää siiloissa käytettävissä olevan hiekan määrää ja lyhentää samalla hiekan lepoaikaa, mikä on tärkeää, jotta hiekka ehtisi elpyä kierrosten välissä. Lyhentyneet lepoajat heikentävät hiekan ominaisuuksia mm. lisäämällä hiekan kosteuden tarvetta ja vähentämällä bentoniitin termisiä ominaisuuksia.

Moni valimo on testannut kaikenlaisia laitteita hiekan holvaantumisen estämiseksi – täryttimiä, ilmasuuttimia, perinteisiä pneumaattisia vasaroita jne., mutta emme olleet aiemmin kuulleet yhdestäkään aidosti toimivasta ratkaisusta. Niinpä asensimme Lux Hammerin erään valimon kiertohiekkasiiloon, eikä aikaakaan, kun valimo tilasi vasarat toiseen siiloonsa. Siinä missä siiloja oli aiemmin jouduttu puhdistamaan parin kolmen viikon välein, riitti nyt muutaman kuukauden väli. Tuon menestystarinan jälkeen on vasaroita asennettu muidenkin valimoiden siiloihin, ja lopputulos on aina ollut yhtä positiivinen!

Vasara ohjataan Luxin yksinkertaisella ajastimella siten, että vasara alkaa toimia heti kun siilon alla oleva hihna alkaa pyöriä, ja toiminta lakkaa hihnan pysähtyessä. Jos ohjauskaappi voidaan asentaa vasaroiden lähelle, voi iskutaajuus olla jopa 6-7 s.

Koska moni valimo on testannut lukuisia erilaisia ratkaisuja kuitenkaan löytämättä toimivaa laitetta, on moni epäileväinen uusille ehdotuksille. Koska kuitenkin luotamme Lux Hammerin toimivuuteen, olemme valmiit toimittamaan vasarat kiertohiekkasiiloihin money-back takuulla!